Om mig

Hvem er jeg:

 

Hejsa – tak fordi du har lyst til at kigge forbi min hjemmeside.

Som forfatter går jeg under navnet Sissel Moody. Jeg er netop flyttet til Bornholm sammen med min mand Thomas og vores to børn, som jeg hjemmepasser.

 

Hvordan kom jeg igang med at skrive:

 

Jeg skrev mange bøger som barn. Små historier med tegninger til og sat op i papirbøger, der blev tappet sammen – flere af dem findes endnu.

Da jeg var tolv-tretten år skrev jeg historie om en pige, der blev sendt ud i rummet som nyfødt, så hun kunne ankomme til en fjern planet som voksen. Hun havde en computer med sig som ven, men var ellers alene i rummet. Den bog blev aldrig færdig – desværre.

Som fjorten årig startede jeg på at skrive om Linea. Hun hed bare ikke Linea den gang – hovedpersonen i trilogien om Laitana har skiftet navn mange gange i mine teenageår. Dengang savnede jeg en helt og en hovedperson, der mindede om mig selv. En der var uperfekt. Dengang var det vigtigt, at hun blev mobbet og var buttet. I dag ved jeg, at der ligger mere i perfekt og uperfekt, end at blive mobbet og værdsat, og at være tyk eller tynd. Men dengang troede jeg, at livet ville være perfekt, hvis man var tynd, og hvis man var tynd, havde man venner …

Jeg brugte skrivningen meget til at komme igennem min hverdag og triste perioder. Jeg levede mig ind i Lineas eventyr og alt kom så let til mig – alt bortset fra stavning og grammatik. Mine karakterer i skolen var dårlige i dansk, og jeg kunne ikke sidde stille og koncentrere mig. Jeg følte mig utrolig dum uden at være det.

Jeg var 23 år, da jeg fandt ud af, at jeg havde en meget høj IQ, og at jeg derfor aldrig havde været dum. I foreningen Mensa, blev jeg lidt klogere på, at der er mange forskellige måder at være intelligent på.

Linea i Forbandelsen over Laitana er baseret på mig selv som teenager. Dengang var jeg “bagud” socialt og interesserede mig ikke for det, de andre gjorde. Bøger og film som mine jævnaldrene syntes om, blev hurtigt for voksent til mig. Jeg var ikke klar til at læse om sex og se voldelige og uhyggelige film. Med Forbandelsen over Laitana har jeg skrevet den bog, der ville have været perfekt til mig dengang. En 17 årig der ikke er i gang med at blive voksen.

 

Da jeg blev førtidspensioneret, havde jeg først en mørk periode, hvor jeg skulle finde livsglæden igen. Jeg havde ingen uddannelse og intet job. Da jeg endelig fandt tilbage til skriverierne, startede jeg forfra på Forbandelsen Over Laitana og rettede den godt og grundigt til. Selvom jeg havde flere idéer til nye historier, så vidste jeg med mig selv, at Den Magiske Sten skulle være min første udgivelse – det skyldte jeg teenage-mig, der drømte om dens udgivelse.

 

Skizofreni:

 

Skizofreni er psykisk lidelse, som jeg var ramt af i mine sidste teenageår. Da jeg var atten år, blev jeg diagnosticeret og raskmeldt igen nogle år senere.

Jeg vil gerne skrive mere om emnet på et senere tidspunkt.

Er du selv ramt af sygdommen, eller kender du en, der er, er du velkommen til at kontakte mig med henblik på en snak med en ligesindet, der er kommet godt ud på den anden side. Det samme er gældende, hvis du vil vide mere om sygdommen eller om mig.

Jeg træffes på mail kontakt@sisselmoody.dk